Binnenklimaatmonitoring

BEST BUILDING CONCEPT

Ingenieursbureau voor comfort en energie in gebouwen

Permanente binnenklimaatbewaking en registratie

 

Als u permanent temperaturen, vochtigheid of luchtkwaliteit wil monitoren, zijn wij de aangewezen partner.

 

Bestbuildingconcept is Authorized DeltaOHM Dealer voor het HD35 systeem van Delta OHM Benelux. Dit wil zeggen dat wij voor u de juiste apparatuur kunnen aanleveren, aan dezelfde kostprijs als de fabrikant, en dat wij voor een correcte installatie en configuratie kunnen zorgen.

 

Deze binnenklimaatmonitoring is een draadloos, batterijgevoed systeem dat alle mogelijke parameters van het binnenklimaat in een gebouw permanent zal registreren en kan tonen op een LCD scherm. Dit geeft u direct een idee over het binnenklimaat, zonder dat er een ingewikkelde installatie aan vooraf gaat.

 

Wanneer de temperatuur, de vochtigheid, de CO2 of CO waarde of eender welke parameter te hoog of te laag wordt, krijgt u als gebouwbeheerder een email. Als u wil wordt het alarm via email doorgegeven aan meerdere personen. Indien gewenst wordt er ook een discreet alarmsignaal in het lokaal zelf weergegeven.

 

Dit systeem beheert alle data in een database op een PC. De data verlaat dus nooit het bedrijf. Sterker nog, met een extra module kan u elke wijziging traceren. Dit is van belang als de meetdata moet voldoen aan FDA 21 FCR part 11.

 

 

Voor welke toepassingen?

In kerken en museau is dit belangrijk omdat kunstwerken en monumentale gebouwen zeer onderhevig zijn aan temperatuur- en vochtigheidschommelingen. In veel museau en kerken is er geen klimatisatie aanwezig is, en de trend is zelfs om dit meer en meer te vermijden in dergelijke gebouwen. Een binnenklimaatbewaking is dan een essentieel onderdeel van uw gebouw. U weet zo wanneer het te vochtig is of te droog. U ziet ook de jaarlijkse schommelingen wat absoluut bepalend is voor kwetsbare voorwerpen.

 

In kantoren met comfortklachten is dit interessant om een permanente opvolging te hebben van temperatuur, vochtigheid en CO2 waarden. Als facility manager kan u zo de comfortklachten veel beter duiden.

 

In lokalen waar medicatie of electronica wordt opgeslagen (opslagplaatsen, labo's, apotheek,..) kan u garanderen dat de temperatuur binnen de vereiste waarden blijft of gebleven is. U hebt een sluitend bewijs voor uw klant dankzij de registratie van alle waarden in de database.

 

In scholen zonder ventilatievoorzieningen krijgt u een discreet alarm wanneer de ramen best opengezet worden.

 

In datacenters en technische ruimten kan u de uiterste temperatuur- en vochtigheidswaarden monitoren en wordt u verwittigd bij problemen.

 

 

Sleutel op de deur

Wij zorgen voor een 'kant - en- klaar' systeem inclusief volledige installatie en configuratie. Dit wil zeggen dat wij samen met u bekijken welke zaken gemeten moeten worden, dat wij voor de bestelling van de juiste toestellen zorgen, dat we nadien de volledige installatie uitvoeren inclusief de configuratie van de database en de alarmen op de PC.

Neem gerust contact op voor meer uitleg of een demo bij u op kantoor.

 

 

Meer informatie

De volledige catalogus: Collection_series_HD35_ENG.pdf

 

Handleiding installatie sensoren en gateway: HD35_Manual_Engels.pdf

Handleiding installatie lokale database: Guide_MySQL_ENG.pdf

HD35 systeem
Volledig binnenklimaat
Waterdichte temperatuurlogger

Prijslijst?

U wil natuurlijk weten wat dit kost. Wij doen daar niet moeilijk over.

 

Bestbuildingconcept levert aan dezelfde kostprijs als de producent. Wij zijn de reseller en integrator voor de Belgische markt.

 

De eerste configuratie en het online brengen gebeurt door ons op kantoor zodat u een kant en klaar werkend systeem ontvangt.

 

Als u wil, installeren wij nadien ook het volledige systeem ter plaatse bij u, afhankelijk van uw wensen.

Stuur ons een mailtje en wij sturen u een duidelijke prijslijst met alle opties.

 

 

Ja, ik wil een prijslijst!

Copyright © bestbuildingconcept 2014