Advies

Garantie op een comfortabel gebouw


 

 

Begeleiding

Wat doet bestbuildingconcept om het comfort en het binnenklimaat te garanderen van nieuwe gebouwen?

Bij een  bouwbegeleiding assisteren wij u door:


  • Een programma van eisen voor thermisch  comfort, daglicht en binnenklimaat op te stellen.
  • Verschillende gebouwconcepten te simuleren in voorontwerpfase.
  • Het comfort van elk lokaal te simuleren als het ontwerp definitief wordt.
  • De comforteisen te bewaken  tijdens alle wijzigingen van het ontwerp.
  • Het comfort en de binnenluchtkwaliteit te meten  tijdens het eerste jaar van gebruik.


Deze integrale aanpak is de enige weg naar een comfortabel en energiezuinig gebouw. U hebt op voorhand duidelijke comforteisen  voor alle bouwpartners. Dit zet de neuzen van het architectenbureau en het studiebureau in dezelfde richting. Het levert zeker een comfortabel gebouw op. En u weet dat nog tijdens het ontwerp.


Dit is onze aanpak:

Waarom is een extra adviseur nodig om het comfort en binnenklimaat te  garanderen van een nieuw gebouw?

Kortweg: omdat u waarschijnlijk maar één keer zo'n grote uitgave doet en u  vooral een aangenaam en comfortabel gebouw wil met weinig klachten. De kostprijs van een niet-productieve werknemer (omdat hij in een oncomfortabele omgeving werkt) is honderdmaal hoger dan het energieverbruik van uw gebouw.

 


Wordt dit comfort dan niet gegarandeerd door de architect of het studiebureau?

Meestal niet.  Voor een architect is de gevel het visitekaartje. We zien dan  relatief veel glas en liefst geen zonnewering.  Deze keuze bepaalt al sterk hoe comfortabel het gebouw gaat worden. Het  studiebureau komt nadien en ontwerpt  de technieken. Hoe de koeling en verwarming met  het gebouw interageert (aantal personen, regeling zonwering, opengaande ramen, warme glasoppervlakten ...), wordt meestal niet berekend.


Er is toch een EPB verslaggever die iets over het energieverbruik en het binnenklimaat zegt?

De EPB verslaggever zorgt er voor  dat de het wettelijk E-peil wordt behaald.  Verschillende temperatuurszones, de regeling van de klimatisatie, innovatieve technieken... worden allemaal niet berekend in de EPB software. Een E-peil heeft dus weinig te maken met het effectieve energieverbruik. Het comfort of binnenklimaat wordt door de verslaggever niet gecontroleerd. De verslaggever kiest vaak   voor de allerlaagste ventilatiedebieten, om het E-peil te kunnen behalen. Dit zorgt gemiddeld voor 30% klagende werknemers.  Meestal is de  opdrachtgever hier niet van op de hoogte.


Een extra adviseur aan tafel, dat kost toch weeral extra geld ?

U investeert een klein bedrag, om zeker te zijn dat de grote investering in een nieuw gebouw rendeert.

U krijgt daar echter veel voor terug:


  • U bespaart van in het begin op  overgedimensioneerde installaties. U hebt onze kost dus al bij het ontwerp teruggewonnen.
  • Door het gegarandeerde comfort zijn uw werknemers  ook 10 tot 15% productiever, dit bespaart u nogmaals 5000 € per werknemer per jaar
  • Bovendien krijgt u een beeld van het werkelijk energieverbruik  bij alle gesimuleerde gebouwconcepten. Dit geeft u zekerheid over de te verwachten energiekosten.


Natuurlijk is een eerste gesprek altijd gratis. Wij komen graag tot bij u om volledig vrijblijvend uw project te bespreken.  Neem gerust met ons  contact op.


Klik hier voor een voorbeeld van een offerte.